Un mic ghinion

În România, legile  învăţământului au fost făcute în aşa manieră astfel că la sfârşitul fiecărei etape de învăţământ suntem evaluaţi, fie că e vorba despre un examen scris sau o lucrare ce trebuie predată şi poi susţinută în faţa unei comisii.În urmă cu 3 ani am terminat masterul, la finalul acestuia fiind nevoită să predau o lucrare ce poartă denumirea de disertaţie şi care are în componenţă o parte teoretică si trei părţi practice.

laptop 4

Aflându-ne într-o epocă în care tehnologia evoluiază de la oră la oră, întreaga lucrare am scris-o la laptop pentru ca apoi să o pot printa şi preda la facultate, atât în format fizic, cât şi electronic. Tehnologia, asemenea tuturor lucrurilor din viaţa noastră are şi o parte negativă, aici făcând referire strict la partea de informatică – pc-uri – laptopuri, unde când şi când apar viruşii ce nu fac altceva decât să distrugă tot ce ai construit de-a lungul timpului şi se regăseşte în pc / laptop.

Povestea mea a început o dată cu colectarea materialelor şi începerea scrierii disertaţiei, moment în care laptopul meu funcţiona perfect şi nici nu era invadat de “musafiri nepoftiţi”. Treptat disertaţia mea a început să prindă contur, moment în care laptopul meu a început să facă mofturi din ce în ce mai multe, astfel fiind nevoită să îmi reinstalez windos-ul, dar nu înainte de a muta tot ce am pe laptop pe stik-uri, cd-uri, astfel ştergând tot ce am pe unitate, datorită viruşilor ce se cazase în memoria acestuia şi se pare că erau şi foarte activi.

laptop 3

Toate docmentele ( filmele, muzica, documentele, pozele, jocurile,etc.)  au fost salvate pe stiku-uri, windos-ul a fost instalat, laptopul funcţionând perfect, iar tot ce trebuia să mai fac era să transfer toate documentele de pe stik-uri  în laptop.Imediat ce am terminat de copiat toate documentele în laptop şi am vrut să îmi reiau activitatea începută cu ceva timp în urmă, disertaţia, am observat cu stupoare că îmi lipseau unele documente, care mai mult ca sigur au avut aceiaşi denumire  cu altele şi s-au suprapus în timp ce le-am copiat dintr-un loc în altul. De asemenea, imediat ce fratele meu a transferat jocurile pe laptop acestea numai mergeam, fiind nevoit să le reinstaleze pe fiecare în parte.

laptop 1

 

Imediat ce am observat aceste nereguli, am apelat la prietenul meu it-ist, Andrei, întrebându-l cum aş putea recupera informaţiile pierdute, însă a fost în zadar explicându-mi că o dată ce documentele s-au suprapus unul peste celălalt, nimic nu poate fi recuperat. Sfatul acestuia a fost acela de a a-mi achiziţiona un SSD HyperX, un dispozitiv de stocare a datelor ce se deosebesc de unitățile de stocare clasice datorită memoriei cu semiconductori. Andrei ma direcţionat către un Magazin online unde pot găsi mai multe Oferte SSD,  zis şi făcut.

În ciuda faptului că până în prezent nu s-a identificat o soluţie pentru a recupera fieşierele pierdute de pe SSD-uri, un nou tip de hard disk, acestea mi-au fost recomandate de prietenul meu datorită faptului că sunt foarte utile datorită consumului mic de energie şi vitezei mare de transfer , fiind de fapt exact ceea ce îmi trebuie mie pentru laptop.Deşi nu ma ajutat să recuperez materialele pierdute, în timp ce “hoinăream ” printre  promoții SSD Kingston am reuşit să găsesc nenumărate informaţii despre acestea, provocându-mă astfel să îmi achiziţionez unul, considerând că îmi va fi de mare ajutor pe viitor.

laptop 2

Asemenea tuturor lucrurilor care ne înconjoară , SSD-urile au şi părţi pozitive, nu doar cea negativă menţionată mai sus, astfel că motivele pentru care mi-a recomandat SSD-urile este acela că informaţiile stocate pe el se accesează mai repede, au rezistenţă la şocuri (luând în calcul toate fluctuaţiile de curent din zona în care stau eu), sunt mici şi uşoare în ciuda acestui fapt deţin un spaţiu de stocare destul de mare, practice fiind ceea ce am  eu nevoie.

Cu alte cuvinte, recomandarea lui a fost aceea de îmi stoca mereu informaţiile pe un SSD, pentru a numai avea parte de evenimente neplăcute, precum pierderea materialelor de disertaţie şi anularea predării acesteia cu un an, din simplu fapt că nu am mai reușit  să o refac și finalizez în timp util. În prezent laptopul meu funcționează perfect, ba chiar este mai promt la comenzi  datorită utilizării SSD –ului recomandate de Andrei, toate informațiile și jocurile regăsindu-se pe acesta și nu în memoria laptopului.

laptop

Acest articol este scris pentru SuperBlog2016.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns