Uneori merită să rişti

În urmă cu un an am decis să mă mut cu bunicii mei, bătrâneţea făcându-şi prezenţa şi asupra celor două persoane alături de care mi-am  petrecut întreaga copilărie. Casa bunicilor mei în ciuda faptului că a fost renovată de-a lungul timpului şi nu arată asemenea unei case în care îşi deapănă amintirile doi bătrânei cu părul cărunt, necesită unele schimbări pentru a fi şi pe placul meu.

amenajari 4

Reabilitarea unei locuinte, reprezintă o adevărată provocare indiferent de natura sau mărimea acesteia, iar  personalizarea casei bunicilor a presupus o serie de operaţiuni ce sau  dovedit a fi de durată, complicate şi nu în ultimul rând costisitoare. În ciuda faptului că totul  mi s-a părut a fi o joacă, toata această activitate necesită o evaluare iniţială, după care putem vorbi despre punerea în practică a tot ceea ce ne dorim.

Amenajarea unei încăperi presupune o planificare în prealabil, începând cu identificarea noanţelor  pereţilor ( tapet sau var), parchetul,continuând cu mobilierul, decoraţiunile (covor,traversă, perdea,etc.) şi terminand cu electronicele şi electrocasnicele. În ceea ce priveste amenejarea casei în care m-am mutat, am  preferat să mă ocup singură, cerând sfaturi doar de la apropiaţi, fară a apela  la un specialist, astfel având  libertatea de a face totul doar după bunul meu plac, casa fiind locul meu de evadare după o zi de muncă.

amenajari 3

Construirea unei schiţe foarte bine creionată a spaţiului ce urmează a fi amenajat este partea ce mai importantă din punctul meu de vedere, astfel evitând  achizţionarea  de materiale nepotrivite din punct de vedere al dimensiunilor sau culorilor acestora. Casa, apartamentul  în care locuim ne reprezintă, tocmai de aceea  întotdeauna am fost de părere că mobilierul, accesoriile şi decoraţiunile alese au scopul de a înfrumuseţa spatiul în care locuim, aducându-i acestuia din urmă plusul  de confort de care avem  nevoie când suntem  acasă.

Imediat ce am identificat culoarea pereţilor camerelor, a trebuit să identific o nunţă potrivită pentru parchet, în acelaşi  timp indentificând  şi o traversă ce se asortează cu acestea, problema culorilor fiind o parte destul de dificilă din punctul  meu de vedere. Deşi la prima vedere nu  pare important, un detaliu îl constituie podelele locuinţei ce necesită a fi alese în funcţie de destinaţia camerei respective. Variantele alese de mine este acel parchet laminat destinat dormitoarelor, dar să nu uităm şi de acea pardoseală rezistentă la apă destinată restului încăperilor din casă. Pereţii camerelor, băii şi bucătăriei am ales să îi colorez în  nuanţe pale, în timp ce livingul am ales să  îl fac un alb –murdar, astfel având posibilitatea de a mă juca cu nuanţele mobilierului, deşi nu sunt adepta  lucrurilor colorate.

amenajari 6

Imediat  ce această misiune a fost dusă la bun sfârşit, am început să mă gândesc la  mobilier  şi decoraţiuni ( vaze,tablouri, flori, boluri,ceasuri, accesorii decorative)  necesare fiecărei încăperi în parte, ţinând astfel cont de investiţiile făcute în p realabil  în fiecare spaţiu în parte.  Întotdeauna am fost de părere că locul  în care ne desfăşurăm  activităţile trebuie să fie pe placul nostru, fiind vorba despre spaţiul în care încercăm să ne relaxăm şi să ne simţim confortabil. Având în vedere că fiecare încăpere a casei are o anumită destinaţie şi întrebuinţare, mobilierul, decoraţiunile şi accesoriile alese trebuie să aibă un caracter individual cu încăperea din care va face parte.

Acum făcând o analiză a tot ce am avut de făcut realizez că singurul meu ajutor a fost Compania DIEGO, un magazin ce deţine marcant pe piaţa produselor destinate amenajărilor interioare, toate acestea datorită unei game largi de produse caracterizate prin calitate impecabilă şi preţuri anatajoase. Compania DIEGO mi-a fost recomandată de către un prieten care ma sfătuit să profit de această oportunitate, astfel evitând să umblu zi de zi pe la uşa diserselor magazine cu produse de amenajări interioare în căutare a tot felul de produse ce îmi erau necesare.

amenajari 8

Toate acestea fiind spune amenajarea intrioară a casei bunicilor a fost un succes datorită planului de acţiune pus bine la punct înainte de a începe întreaga activitate ce am  preferat să o fac de una singură, dar şi a produselor achiziţionate de la Companie DIEGO, beneficiind în acelaşi timp şi cardul de fidelitate ce poate fi solicitat de către orice cumpărător a produselor acestora.  Cardul de fidelitate oferă beneficii lunare  de promoţii speciale cu reduceri de până la 50%, în acelaşi timp fiind informaţi şi despre ofertele lunare din newsletterul acestora.

Acest articol este scris pentru SuperBlog2016.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns