Visul împlinit a unui suporter

În urmă cu mai bine de jumatate de an, m-am mutat  la bunicii mei, alături de care mi-am petrecut primii şi cei mai frumosi ani ai copilăriei. Încă de mic copil, seara când erau meciuri la televizor, îi ţineam companie bunicului meu, deşi de cele mai multe ori mă întrebam de ce 22 de oameni aleargă după o minge 90 de minute. Treptat, în timp am început să înteleg regulile jocului, bunicul meu fiind nevoit mereu să îmi explice tot ce se întamplă pe teren, în loc să fie atent la meci.

fotbal 3

În momentul în care am început şcoala, la 7 ani m-am mutat  la părintii mei în oras, unde nu mai aveam ocazia să mă uit la meciuri, tata neavând timp să se uite din pricina programul de la serviciu, ce îl ţinea mereu pe drumuri. De-a lungul timpului, deşi treptat am pierdut legătura cu lumea fotbalului, ori de cate ori aveam ocazia şi eram la bunicii mei, când erau meciuri la televizor, făceam cum făceam şi petreceam câteva minute alături de bunicu, amintindu-mi de perioada copilăriei.

Atmosfera din casă de dinaintea meciului ca şi pe parcursul desfăşurării acestuia era diferită de cea de dinaintea vizionării unui film sau emisiune tv, emoţiile făcându-şi simţită prezenţa în mintea bunicului meu ce aștepta mereu ca echipa lui preferată să câştige. Acum, că locuiesc iar alături de bunicii mei, am ocazia de a sta mai mult lângă bunicu şi de ai ţine companie în fiecare seară, măcar câteva minute, aşa cum am făcut acum câteva seri în urmă la deschiderea Campionatului European de fotbal, meciul de deschidere jucându-se între Romania şi Franţa.

untitled

Bunicul meu, poate fi declarant a fi un suporter adevarat datorită faptului ca orice ar fi  şi orice ar face nu ratează pentru nimic în lume viziunarea unui meci de fotbal, în acelaşi timp putând fi declarat o adevărată enciclopedie în ceea ce priveşte lumea fotbalului. Cu toate acestea bunicul meu nu a reuşit niciodată să îşi achiziţioneze un echipament de fotbal, dorinţă pe care am reuşit să i-o îndeplinesc, cumpărându-i un tricou, o pereche de pantaloni scurți, o esarfă, o minge, o şapcă şi un nou drapel de suporter cu emplema UEFA EURO 2016.

Cu câteva ore înaintea începerii meciului dintre Romania şi Franţa, i-am dăruit bunicului meu cadoul cumpărat, încercând să creez în casa un pic din atmosfera de pe stadion, un loc în care bunicul meu şi-a dorit să ajungă, însă nu a avut ocazia, până în prezent. Popcornul, semnintele şi berea (cu şi fără alcool, fiecare după preferinţe) au reuşit să completeze cadoul pregatit bunicului meu, cu care acesta s-a îmbracat imediat ce i l-am dăruit şi cu care a susţinut că se va îmbraca ori de câte ori naţionala de fotbal a României va avea meci, astfel având posibilitatea de a-şi exprima solidaritatea şi susţinerea pe care o are faţă de echipă, conform spuselor sale.

13346771_10209721968470950_6134732205406172897_n

 

Visul bunicului meu a devenit parţial realitate, iar următorul lucru pe care trebuie să îl mai fac este să ajung cu el pe stadion să poată trăi şi el  acele sentimente de care suporterii adevăraţi au parte de fiecare dată când sunt aproape de echipa pe care o susţin. Echipamentul dăruit bunicului meu  a reuşit să îi readucă acestuia zâmbetul pe faţă, acesta susţinând că abia acum a simţit pentru prima dată în viaţă că este un suporter adevărat şi că este aproape de familie, ba chiar acest cadou e un semn că echipa României va avea succes în cadrul acestui campionat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns